Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2017

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ Γ.Γ. του ΕΣΠΑ ΣΕ ΕΓΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΣΥΝΟΧΗΣ & ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΓΚΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΥΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ

Φίλες και Φίλοι,
Με αυτή την απάντηση της "Πολιτικής Κολοτούμπας" της Περιφέρειας ΑΤΤΙΚΗΣ προς το Ταμείο Συνοχής. Κάθε έννοια λογικής, κάθε έννοια, δικαιοσύνης, κάθε έννοια ανθρωπισμού, κάθε έννοια σωφροσύνης, κάθε έννοια ελευθερίας  κατελήφθη προκειμένου ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.
Αυτή η επιστολή "κολοτούμπα" της Περιφέρειας Αττικής η οποία λαμβάνετε υπό την σκιά των ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ατιμάζει και εξευτελίζει ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΑΞΙΕΣ. Κάθε υπάλληλος που δέχεται τόσο να γράψει αλλά, και να δεχτεί μια τέτοια απόφαση, ΝΤΡΟΠΗΣ δημιουργεί δεδικασμένο, και καθιερώνει ΕΝΑ ΝΕΟ ΔΙΚΑΙΟ ΜΙΑ ΝΕΑ ΗΘΙΚΗ.
Για το σχολιασμό της Επιστολής "Πολιτικής Κολοτούμπας" της Περιφέρειας στο ΤΑΜΕΙΟ ΣΥΝΟΧΗΣ, ένα έχω να πω-  τούτα !!
ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ!!!!!
Ντροπή! ΝΤΡΟΠΗ !!!
Τόσο επιστημονικοφανή κολοτούμπα έχω χρόνια να δω.
1. Το έργο δεν έχει ΑΕΠΟ σε ισχύ και η προηγούμενη ανανέωση - παράταση ισχύος αποδείχτηκε παράνομη και συνεπώς άκυρη καθότι βασίστηκε σε ερμηνευτική εγκύκλιο της Γ.Γ.   ΥΠΕΚΑ περί αυτοδίκαιης ανανέωσης των ΑΕΠΟ,  έργων διαχείρισης αποβλήτων βασιζόμενη σε λανθασμένη ερμηνεία του άρθρου 8 του νόμου 4014/2011. Η εισήγηση του ΚΕΣΠΑ δεν δεσμεύει τον Υπουργό ΠΑΠΕΝ να υπογράψει την ανανέωση της ΑΕΠΟ. Ο Υπουργός δεν έχει υπογράψει και συνεπώς το έργο στερείται ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ αδειοδότησης. Καμία ακόλουθη άδεια η έγκριση εργασιών δεν μπορεί να εκδοθεί άρα καμία εργασία δεν μπορεί να εκτελεστεί.
2. Οι άλλες πέντε βεβαιωμένες παραβάσεις υφίστανται και ειναι ισχυρές διότι ουδέποτε η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ  και η κοινοπραξία προσέφυγαν κατά της πράξης στα διοικητικά δικαστήρια.
3. Η απόφαση του ΣτΕ ελέγχεται και είναι μαχητή καθότι έλαβε "μονομερής"  υπόψη ( κακοδικία)  τη γνωμάτευση των τριών  καθηγητών του ΕΜΠ και του αναρμόδιου κατά νόμο Ειδικού Γραμματέα ΥΔΑΤΩΝ και δεν έλαβε υπόψη τα επιχειρήματα των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος  τα οποία δεν επιδέχονται ουδεμία αμφισβήτηση με επιστημονικά η νομικά επιχειρήματα. Εξάλλου όλα τα τεκμήρια της ΠΒΠ των Επιθεωρητών βασίζονται σε έγγραφα ντοκουμέντα των αρμοδίων κατά νόμο αρχών και όχι σε ενδεχόμενη εσφαλμένη κρίση τους. Ως επιστέγασμα και τελευταίο ντοκουμέντο παρουσίασαν τα εγκεκριμένα από την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ σχέδια των ΜΕΛΕΤΩΝ εφαρμογής του έργου στα οποία επισημαίνεται και καταγράφεται ΡΕΜΑ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΟΕΔΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ.
4. Η γνωμάτευση του Ε.Γ.Υ.  εξεδόθη στις 29/04-2015 δηλαδή ενάμιση μήνα μετά την έκδοση της ΠΒΠ,  και πέραν του οτι εξεδόθη από αναρμόδιο όργανο εστάλη κρυφός στον Περιφερειάρχη που την αξιοποίησε εν μέσω προεκλογικής περιόδου (Σχετικό 1)  και  αυτή εστάλη στον Γενικό Επιθεωρητή Περιβάλλοντος μετά την έκδοση της εισήγησης επιβολής προστίμου με αίτημα επανεξέτασης του φακέλου. Αφού ο Γενικός ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ δεν προέβη σε τροποποίηση της εισήγησης του εντός 20 ημερών αυτό κατά πάγια διοικητική πρακτική σημαίνει σιωπηρή απόρριψη του αιτήματος επανεξέτασης της εισήγησης επιβολής προστίμου.
5. Κατ 'επανάληψη έχει επισημανθεί,  ότι η βεβαίωση υπερβάσεων στις κλίσεις των πρανών έγινε με επιτόπου μετρήσεις συνεργείου του ΟΚΧΕ με σύστημα δορυφορικής γεωδαισίας και ραδιοεπικοινωνίας με σταθερούς σταθμούς, μέθοδος ακρίβειας 3 εκατοστών και ακολούθως τα δεδομένα των μετρήσεων αποτυπώθηκαν επί δορυφορικών εικόνων για να είναι πιο παραστατικά! Στις μετρήσεις παρίστατο ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ του έργου. Ουδέν ψευδέστερο,  ότι έγινε φωτοερμηνεια και εκτίμηση κλίσεων επί δορυφορικών εικόνων. Τέτοιες αλχημείες έκανε ο τοπογράφος της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ που άνοιξε τον κώνο του ΧΥΤΑ κατά 3 ολόκληρα ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ για να εξομαλύνει τις κλίσεις πέφτοντας όμως σε γκάφα γιατί έτσι βεβαιώνει ότι κατασκευάστηκε μεγαλύτερο κύτταρο από το αδειοδοτημένο κατά τρία στρέμματα. HELLO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
5. Ο ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ είχε την συμβατική υποχρέωση να έχει ασφαλισθεί το έργο για φυσικές καταστροφές και να τηρεί τους περιβαλλοντικούς όρους που προέβλεπαν προστασία των μεμβρανών από καιρικά φαινόμενα. Δεν τήρησε τις υποχρεώσεις του. Η ΜΗΤΕΡΑ φύση έδειξε τα ΔΟΝΤΙΑ ΤΗΣ και αυτό φάνηκε ότι ΔΕΝ είχαν εκτιμήσει σωστά οι φωστήρες τον άνεμο με λογικά δεδομένα της περιοχής και άλλα στοιχεία παρουσίαζαν στη ΜΠΕ. Ο ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ αντί να αναλάβει μέσω της ασφαλιστικής του εταιρείας τη δαπάνη ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ επιχείρησε να πιστοποιηθεί αποκατάσταση μεμβράνης σε 50 στρέμματα,  αντί για 20 πραγματικά που τα πληρώθηκε από την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ που δεν όφειλε να τα πληρώσει  ΟΥΤΕ αυτά.
6. Η τροποποίηση της θέσης εγκατάστασης της μονάδας επεξεργασίας στραγγισμάτων που μπορεί πράγματι να γίνει με υποβολή προς έγκριση οριστικής μελέτης εφαρμογής ουδέποτε έγινε. Μέχρι σήμερα δεν έχει εγκριθεί. Η κατασκευή σε άλλη θέση έγινε επειδή δεν προχώρησαν οι απορρίψεις στην προβλεπόμενη θέση Όμως στη νέα θέση η μονάδα κατέλαβε ΕΚΤΑΣΗ που προορίζονταν για τις άλλες εγκαταστάσεις επεξεργασίας της ΟΕΔΑ. Τώρα που θα μπουν αυτές οι μονάδες (κομποστοποίηση, αεριοποίηση κλπ) ?????? Υπόθεση ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ !!! ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝΕ ΤΕΛΕΙΩΣ !!!
7. Τελικά επιτρέπεται και χρηματοδοτείται από το ΤΑΜΕΙΟ Συνοχής η κατασκευή και η λειτουργία ΧΥΤΑ το 2015 ??  ΡΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΟΧΙ! Συνεπώς τι κατασκευάζει η νέα Περιφερειακή διοίκηση στο Γραμματικό ?? Ένα ΧΥΤΑ  που θα δέχεται σύμμεικτα αφού διαλογή στην πηγή δεν γίνεται στην Αττική και τα εργοστάσια μηχανικής διαλογής δεν θα κατασκευαστούν. Που θα τα βρει τα υπολείμματα διαλογής για τον υποτιθέμενο  ΧΥΤΥ Γραμματικού ??? ΘΑ κατασκευάσουν ΧΥΤΑ αλλά θα το μετονομάζουν ΧΥΤΥ ή ΧΥΤ ?? ή κάπως διαφορετικά ??? Θα τα κουβαλάει από την ΕΜΑΚ Λιοσίων??  Εμπνευσμένη διαχείριση! Πρέπει οι φίλοι μας οι Ευρωπαίοι να μας δώσουν και άλλες ενισχύσεις για να ταΐσουμε το σάπιο και βρόμικο σύστημα!
8. Ο κ. Κώνσταντίνος ΤΡΙΑΝΤΗΣ στη γνωμάτευση του μιλάει για σχετικά ασήμαντο ΡΕΜΑ με το ατράνταχτο επιστημονικά επιχείρημα, ότι είναι ασήμαντο γιατί επεμβαίνουμε σε μικρό ποσοστό της ΛΕΚΑΝΗΣ του, και του μήκους του δηλαδή μόνο στο 25 τοις εκατό της ΛΕΚΑΝΗΣ του. Τελικά το ΣτΕ δεν προβληματίστηκε εάν αυτό το έστω σχετικά ασήμαντο ρέμα το 2003 βάσει του νόμου 3010 όφειλα να οριοθετηθεί ??????????????????????????????????????????????????????????????????
Κύριε Πρόεδρε του ΣτΕ ?? Τι λέτε εδώ που ΞΕΡΩ ΟΤΙ με διαβάζετε ?????? Πάρτε θέση !!!
Και δώστε ΜΑΣ καθαρογραμμένη την δεύτερη προσφυγή των κατοίκων, επιτέλους !!!
Δεν προβληματίστηκε ότι το σχετικά ασήμαντο κατά τον κ. ΤΡΙΑΝΤΗ ρέμα εμπίπτει σε κριτήριο αποκλεισμού βάσει του εγκεκριμένου ΠΕΣΔΑ ΑΤΤΙΚΗΣ από το 2001 ??? Δεν προβληματίστηκε ότι η ΕΚΤΑΣΗ εμπίπτει και σε άλλο κριτήριο αποκλεισμού αφού εντός και σε απόσταση μικρότερη των 500 μέτρων υπάρχουν πηγές νερού και πηγάδια ??
 Άρα παράνομη η χωροθέτηση ???
9. Ο Υπουργός ΠΕΚΑ που εξέδωσε δελτίο τύπου την ημέρα συνεδρίασης του ΣΤΕ πως μάντεψε με τόση λεπτομέρεια την κρίση και την απόφαση του????  HELLO !!!!!!!!!!!!!!!!!
Κύριε Πρόεδρε του ΣτΕ τι ΜΑΣ απαντάτε εδώ ??????????????????????????????????????????
 Όταν η απόφαση εντελώς συμπτωματικά βγήκε έξι μήνες μετά και κοινοποιήθηκε στην ΕΥΕΠ την επόμενη της απομάκρυνσης του πρώην  ΓΕΝΙΚΟΥ επιθεωρητή, κύριου Παναγιώτη Μέρκου ??
 Το ΚΕΣΠΑ συνεδρίασε στις 23/10/2014  ακριβώς με την κατάργηση της θέσης του ΓΕΝΙΚΟΥ Επιθεωρητή ΚΑΙ με παρουσία σε αυτό της κας ΚΟΤΙΝΗ,  και οχι του ΓΕΝΙΚΟΥ Επιθεωρητή που τυπικά ασκούσε για τελευταία ημέρα τα καθήκοντα του,  και βεβαίως δεν  θα ψήφιζε την ανανέωση της ΑΕΠΟ. Βρε κάτι συμπτώσεις! Αλήθεια δεν όφειλαν να τροποποιηθούν οι περιβαλλοντικοί ΟΡΟΙ για να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις που κατέγραψαν οι ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ βάσει της ΠΑΡ 9 του άρθρου 2 του Ν 4014/2011 ???  Σε τι τροποποιήθηκε αυτό το σοφό θεϊκό κείμενο της ΑΕΠΟ ?????
10. Στη σύσκεψη της 21-02-2014 μεταξύ εμπειρογνωμόνων της επιτροπής αναφορών Ευρωβουλευτών - ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ, Υπουργού ΠΕΚΑ και στελεχών τύπου ΥΠΕΚΑ.  Η  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ  δεσμεύτηκε να στείλει στην Επιτροπή Αναφορών τα ευρήματα των γεωτρήσεων παρακολούθησης των υπόγειων ΥΔΑΤΩΝ και των γεωτρήσεων παρακολούθησης βιοαερίου. Δεν τα έστειλαν ποτέ Οι 3+33 ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ έδειξαν εμφάνιση υδροφορίας σε βάθος  ΜΟΛΙΣ 13 μέτρων ( !!!!!!)  και πάνω η οποία υδροφορία εκτιμάται  ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΜΠΕ εντελώς αυθαίρετα ως ασήμαντη,  και ασυνεχής χωρίς να γίνουν μετρήσεις της τάσης ανάκαμψης της στάθμης σε υγρή και ξηρή περίοδο για ένα τουλάχιστον έτος. Οι απλουστεύσεις και βολικές εκτιμήσεις και παραδοχές συνεχίζονται. Η υδροφορία αγγίζει το υπόβαθρο του ΧΥΤΑ και δεν είναι στα 90 μέτρα και βαθύτερα. Το ρέμα διασχίζει το ΧΥΤΑ αλλά είναι και αυτό ασήμαντο. Η ακτή απέχει 1900 μέτρα. Ο γεωλογικός φραγμός κατασκευάστηκε με ΥΛΙΚΑ που μεταφέρθηκαν από ιδιωτικά έργα, ενώ στην πράξη με τα ΥΛΙΚΑ εκσκαφής του ΧΥΤΑ τα οποία είναι υδροπερατά. Με άλλα λόγια μια διαφυγή στραγγισμάτων σε τυχόν αστοχία ΥΛΙΚΩΝ ή  σφάλμα λειτουργίας ή  έκτακτο φυσικό ΚΑΙΡΙΚΟ  φαινόμενο, ( Με ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ η  πρώτη δυνατή ΒΡΟΧΗ μετά τη λειτουργία του),  θα οδηγηθεί ταχύτατα στην ασήμαντη ρηχή υδροφορία,  στο ασήμαντο ρέμα , και στη ασήμαντη κοντινή ακτή. ΕΛΕΟΣ !!!
ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΗΜΑΝΤΑ ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ. ΑΣΗΜΑΝΤΟ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ, ΤΟ ΝΕΡΟ, Η ΘΑΛΑΣΣΑ, Η ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ, Η ΖΩΗ ΜΑΣ.
ΑΣΗΜΑΝΤΕΣ ΟΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ.
ΑΣΗΜΑΝΤΗ,  Η ΨΗΦΟΣ ΜΑΣ,  ΚΑΙ Η ΕΝΤΟΛΗ ΜΑΣ
ΑΣΗΜΑΝΤΟΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΣΥΝΟΧΗΣ. ΤΩΝ ΚΟΥΤΟΦΡΑΓΚΩΝ !!! ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΞΥΠΝΟΙ ΡΩΜΙΟΙ !!!
ΝΑ ΤΑ ΡΟΚΑΝΙΖΟΥΜΕ. ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΜΕΛΕΤΗΤΕΣ,  ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ.
ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΤΕΘΕΙ Η ΑΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΥ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ. ΝΑ ΜΗΝ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕ.
ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ!!!!!
Ντροπή! ΝΤΡΟΠΗ !!!
Θα μου ΠΕΙΣ βρε Κυριάκο τώρα ΑΝ υπάρχει  ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ !!! Τι ρωτάς ??
Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ μπορεί να κριθεί στην ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ του ΣτΕ ή σε ΑΝΩΤΕΡΟ ΒΑΘΜΟ ??? Σε ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ???
ΜΟΝΟ σε Ευρωπαϊκά ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ???
Μα τι ΡΩΤΑΣ βρε Κυριάκο ?? Τι ρωτάς ??????????????????????????????????
ΚΥΡΙΑΚΟΣ  Α.   ΓΚΙΚΑΣ
ΥΓ -1  Πάλι με ξενυχτήσατε και ΑΠΟΨΕ !!!
 ΥΓ -2  Όταν κάποιος ενδιαφέρεται για την τύχη του Περιβάλλοντος σε αυτό το «Τόπο»  πρέπει πρώτα να μάθει  να μιλάει  τη γλώσσα της λογικής και της  αλήθειας. Παρακαλώ αφιερώστε  λίγο από το χρόνο σας  και δείτε τα παρακάτω αδιάψευστα βίντεο.
1)        http://oxixyta.blogspot.com/2011/02/2.html   και
2)        http://oxixyta.blogspot.com/2011/02/blog-post_07.html

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΓΓΡΑΦΑ

Πηγή Κυριάκος Γκίκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε τι σκέφτεσε ...